20 jan

De opstegne mestre

Syv opstegne mestre underviser i de syv veje til Gud.

De opstegne mestre hjælper os til at blive klar over vejene tilbage til Kilden. Vejene, som vi kan gå for at mestre vores Kristusbevidstheds syv stråler, som udgår fra det hvide lys. De syv farvestråler er den naturlige opsplitning af det rene hvide lys, der udstrømmer fra Guds hjerte, idet det stiger ned gennem manifestationens prisme. Disse er underopdelinger af Kristus’ helhed. Uanset deres farve har alle flammerne en renhedens hvide ildkerne, som legemliggør alle Guds egenskaber, og som kan påkaldes af dem, der ønsker at udvide Kristusbevidstheden.

De syv stråler viser os syv veje til individuel eller personlig Kristusskab. Syv mestre har mestret identiteten ved at gå disse veje, defineret som Kristushedens syv arketyper. Disse særlige opstegne mestre kaldes strålernes chohaner, hvilket betyder strålernes herrer. Chohan er et ord på sanskrit for herre, og herre svarer til lov; derfor er chohanen strålens lovs handling.

At være en chohan på en af de syv stråler betyder, at denne mester definerer loven på den stråle; gennem ham flyder den Kristus-energi til menneskeheden, til alle, der udvikler sig på den særlige åndelige vej.